Борисов, Варна

Премиерът на посещение на нов спортен комплекс във Варна: Продължаваме да строим в условията на пандемия

„Всичко това се прави в условията на пандемия – стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети новия спортен комплекс в кв. „Владислав Варненчик“ във Варна. Съоръжението е част от последно изградените инфраструктурни проекти в морската столица.

Премиерът Борисов подчерта, че страната ни има най-нисък бюджетен дефицит в Европа и управлява кризата от COVID-19 с най-либералните мерки. Бойко Борисов посочи, че от днес малките ученици влизат в класните стаи и изрази надежда заболеваемостта у нас да продължи да спада.

В новия спортен комплекс в район „Владислав Варненчик“ е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона.

Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна  – на ул. „Студентска“ и в кв. „Виница“.

Държавата направи много за варненци през последните години.

Това отбеляза министър-председателят, който посети и новото рибарско пристанище в кв. „Аспарухово“ във Варна. Премиерът посочи, че тази изключително сериозна придобивка за Варна ще бъде от полза на рибарите, но също така ще бъде атракция и за туристите. Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. Кметът на Варна Иван Портних изтъкна, че сградата е многофункционална и отговаря на всички стандарти и изисквания. Кметът акцентира върху подкрепата на държавата за изграждането на инфраструктурата в града.

Рибарското пристанище е изградено със средства по Програмата за морско дело и рибарство и съфинансиране от община Варна на обща стойност 13,4 млн. лв. Капацитетът му е за 116 плавателни съда. В основната сграда е предвидено създаване на рибна борса – за пресен улов. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. „Първи май“ и облагородяване на прилежащите зони.

- реклама -