Борисов

Премиерът: Кризата с коронавируса ще отмине, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали

„Изграждаме проекти, които да са полезни за всички български граждани. Новият ГКПП „Рудозем-Ксанти“ ще бъде завършен в началото на следващата година“ , заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Той подчерта, че това е огромен инфраструктурен обект, който създава условия за бързо и лесно преминаване между България и Гърция.

„Трафикът в региона ще се засили и затова работим усилено и за изграждането на трета лента на част от пътя между Асеновград и Пампорово. Развитието на района ще увеличи нуждата от вода, за което ще изградим и нов водоем, чиято стойност възлиза на близо 2 милиона лева“, написа премиерът във Фейсбук.

През пункта се очакват да преминават всякакъв вид преводи, което ще бъде от голяма полза за развитието на търговията и бизнеса.

„Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали“, заяви Борисов.

Заедно с него на инспекцията на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ бяха министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

- реклама -