Борисов, ваксинация, криза, пандемия

Премиерът: Готови сме да изпратим самолет, за да запазим темпа на ваксинацията

Имаме готовност да изпратим самолет за доставка на ваксини, за да запазим темпа на ваксинацията.

Това заяви премиерът Борисов в Малево.

Организацията на ваксинацията е перфектна, заяви Борисов

България преживя три кризи, и трите ги управлявахме добре с моите колеги по възможно най-добрия начин.

Първата беше световната финансова криза и тази в Гърция, втората беше миграционната, сега и пандемията. Ние сме единствената държава, която се справи с миграционната криза.

Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, с възможно най-либералните мерки, с много дисциплинирано население, и с перфектни доктори, медицински сестри и лаборанти, смята Борисов.

И в момента ние се справяме най-добре.

В момента се покачват случаите, но на практика всичко е отворено. В Холандия днес отварят фризьорските салони.

Надявам се на 1-ви да отворим и заведенията. Това не значи всички да се юрнем по ресторантите. Ние не задължаваме никого нито да ходи на ресторант, нито на мол. Българите са добре информирани за броя на заболелите, за ваксините. Това е правото на личен избор. Разчитам, че мислещия народ заслужава ние да се отнасяме по този начин – да води нормален живот.

Имаме цял март да ваксинираме, заяви Борисов по повод опасенията за вдигане на заболеваемостта преди изборите. Това е огромен щит срещу вируса.

Естествено, че Томислав Дончев ще участва в изборите. Той е водач в Габрово, категоричен беше премиерът.

В отговор на журналистически въпроси по повод решението вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова да координира изборния процес – дейност, с която досега винаги се е занимавал Томислав Дончев, Борисов заяви: „Министър-председателят си е винаги министър-председател. Марияна Николова остава да замества, тя няма да участва в изборите, а ще ги организира“.

- реклама -