Борисов, Йончева, проверка граница

Премиерът е разпоредил проверка след филма на Елена Йончева

След филма на Елена Йончева съм възложил проверка и ако има виновни, да се наложат наказания и да се даде на прокурор.

Това каза премиерът Бойко Борисов на проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път във връзка с излъчения филм „Граница“ на депутата от БСП Елена Йончева.

„Сега съм възложил на „Гранична полиция“ да направят всички операции с всички задържани мигранти, каналджии, включително това, което тя е показала. Като си дойде Валентин Радев от САЩ, защото те пък сега всички отидоха там – и Цецка Цачева, и главния секретар. Не мога да намеря един да го пратя там, че всичко това е отстранено. Тогава още е било в строителство. Да си дойдат, да ви поканят салона на МВР, да ги пуснат всичките, да ги гледате цяла година какво правят „Гранична полиция“, армията, силите ни за специални операции, които са там. Така че да видим и единият, и другият филм“, коментира Борисов.

По думите му е възложил да се провери всичко, което Йончева е дала, и ако има виновни – да се наложат наказания и да се даде на прокурор.

„Затова се отзовахме на нейната покана и Цветанов отиде в залата. Разбира се, там не бяха европейци, защото го освиркаха, а такова поведение е недопустимо. Той отиде така, както е бил поканен, да защити нашата теза. Там и г-жа Евгения Банева беше. Освирква на първия ред. Явно са много приятели вече след Девня“, подчерта премиерът.

„Догодина трябва да завършим третия метродиаметър, куп неща за София, а и не само. Ако се намери разум, поне тези 6 месеца по време на председателството, не е нужно да си изкараме всички кирливи ризи, във всяка държава ги има. Виждате и Полша атакуват за съдебната система, и Унгария, и Румъния. Вчера техният президент говори. Всяка държава си има своите проблеми, но когато целият свят ще гледа тези 6 месеца България, ние точно тогава да ги развяваме, ако е добре, да го правим.

Виждате, че ГЕРБ е в кондиция и имаме достатъчно пердета, които могат да отидат и навсякъде да направят каквото си искат“, продължи Борисов, но уточни, че не го одобрява.

„Не е креативно, не е полезно, не е добре, но като ни вкарват в тази игра, са длъжни да го правят. Винаги съм готов крачка назад да дръпна, само че след моите думи те ще излязат и ще кажат: „те искат да ни купят, да не им изваждаме“. Не, вадете всичко, просто каквото искат да правят“, каза още министър-председателят.

- реклама -