Гълъб Донев
снимка НОВА

Премиерът Донев: Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента на „Тракия”

При инцидента с преобърналия се автобус на „Тракия“ видяхме, че пътят е един и заедно можем да се справим.

Катастрофата събра различни хора по местоживеене, по възраст, дори и по възгледи. Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента.

Представителите на институциите показаха рядко демонстриран синхрон. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Отправям благодарност към всички, които всички в неделя вечер помогнаха за преобърналия се автобус на АМ “Тракия”.

Когато колата се обърне, пътища много. Катастрофата събра на магистралата различни хора по професия, местоживеене, възгледи, но те помогнаха в беда.

Впечатлен съм от светкавичната и адекватна реакция, които в неделя вечер преминаха 217-ия км. на АМ Тракия.

Граждани и държавни институции реагираха в рядко срещан синхрон. Щастливо стечение на обстоятелствата е, че сред пътуващите е имало и лекари.

Те са проявили човечност и солидарност. Благодарен съм на всички, които помогнаха на младия лекар – Антон Илкин, Теодор Бочев,

които помагат за изваждането на децата от автобуса, и на всички останали очевидци, които действат с мисъл за живота и здравето на децата.

Благодарен съм на екипите на Бърза помощ, Пътна полиция, местната власт в Стара Загора, добави Донев.

Той изрази надежда, че децата, настанени в „Пирогов“, ще се възстановят бързо.

Миналата седмица споделих убеждението си, че войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение. Ако ценим живота – и своя, и на този в отсрещното платно, ще следваме закона вътре в нас, каза още премиерът.

Той отбеляза, че първа точка от днешното заседание на Министерски съвет е преодоляването на бедственото положение в община Своге е първата точка от дневния ред.

 

- реклама -
gerb – 728×90 – 2022