Защо не се ремонтира паметника на Ботев в Калофер?

Отпуснатите 300 000 лв. от премира Бойко Борисов за ремонт на паметника на Христо Ботев в Калофер все още не са стигнали до предназначението си. Това съобщи кметът на града Румен Стоянов.

Според Стоянов, спокойно може да бъде перифразирана старата българска поговорка от „Царят дава, пъдарят не дава” в „Премиерът дава, кметът не дава”. Премиерът се разпореди и в рамките на няколко дни парите бяха постъпили по сметката на община Карлово в размер на 300 000 лв. за ремонта, но кметът на общината Емил Кабаиванов умишлено бави обществената поръчка, защото има тенденциозно отношение към мен, каза Стоянов. Той не може да си обясни защо, ако имат някакъв конфликт помежду си, той трябва да бъде привнесен върху паметта на този велик революционер и поет Христо Ботев.

На днешния ден преди 30 години е открит мемориалният комплекс Христо Ботев и от тогава до ден днешен за неговата поддръжка не е дадена и стотинка. Комплексът е потенциална опасност в момента за всички посетители, тъй като голяма част от каменните плочи са подкопани и разместени, отворени са големи фуги, в които има опасност някое от децата да се нарани.

Още през февруари тази година правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Карлово за 2016 г. в размер на 300 000 лева.

- реклама -