БНР

Премиерът Борисов заплашил да иска оставката на шефа на БНР ако не върне журналистката Силвия Великова

Премиерът Бойко Борисов лично се е застъпил за връщането на журналистката от БНР Силвия Великова.

Това заяви самия той в Русе, запитан за заглушаването на предавателите на Националното радио тази сутрин.

В противен случай, министър-председателят е щял да поиска оставката на директора на БНР.

Светослав Костов, генерален директор на БНР

„Когато научих за свалянето вчера на Силвия Великова аз й се обадих лично. Работили сме над 20 години, когато бях главен секретар тя отговаряше за МВР. После и като кмет и премиер, винаги на празници сме се поздравявали. Аз не го познавам директора на БНР и не съм участвал в избора му, но помолих да му предадат, че изпълнителната власт само дава парите за радиото, но не се меси. Но, съм и председател на партия, което ме прави и шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор. И ако не оправи това безобразие, днес няма да дойда в Русе, а ще отида в парламента и ще поискам ПГ да му поиска оставката“, категоричен бе Борисов.

„Главанаци – това е точната дума. Как могат да сътворят подобно нещо, просто имам чувството, че го правят нарочно. И аз не мога да схвана как може да правиш такава глупост.“

„Вие сте журналисти, разследвайте“, заяви Борисов запитан кой според него е осъществил медийния натиск над БНР и дали прокуратурата има пръст.

Премиерът беше категоричен, че за тези избори ГЕРБ няма да отдели от партийната си субсидия за медийна реклама.

„На евроизборите ние сме дали на всички медии пари от нашата субсидия, сега съм разпоредил да не даваме на никой. Така че, пари от нас ПИК няма да получат от нас за следващите избори, но няма да дадем и на другите медии, защото считам, че много от тях по същия начин прекаляват в много други сфери. Министерствата ако ги спра да сключват договори, вие ще кажете, че това е натиск. Те по ресори си сключват договори с медиите, това са европейски пари и ние по никакъв начин не им се месим“, категоричен бе премиерът.

Мая Манолова плюеше по БСП и те по нея

„Нинова не ме интересува, преди 2 месеца си подаде сама оставката, после я оттегли. Какво да я коментирам нея. Мая Манолова като се сетя като я правихме омбудсман, какъв натиск имаше от БСП срещу нея, тя как хулеше БСП пред мен. Ако са толкова двулични – да им е честито и на едните и на другите“, коментира Борисов подкрепата на левицата за кандидатурата на Манолова за кмет на София.

В Русе Бойко Борисов инспектира реализираните инфраструктурни обекти. „Новият кей в Русе ще стане най-красивото място в града. За нов мост натискаме Румъния. Натискаме, но тяхната политика е приоритетна за Констанца. Казват, че искат нов мост, но не съм оптимист за това“, призна той.

 

„Ще пуснем до Боаза до десетина дена, до пресичането с пътя Русе – Велико Търново. Търговище – Шумен се строи много усилено. Миналата седмица на Министерски съвет отпуснахме 460 млн. Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Тодор Живков само до Ябланица я беше направила. Ние правим седем наведнъж. В същото време всеки ден се иска. Русе -Търново два лота са на финала“, коментира още премиерът.

„Доволен съм от вида на град Русе. Доволен съм от работата на кмета Пламен Стоилов. Въпреки това няма да го подкрепя за нов мандат, защото искам да освежа партията. Никой от нас не е женен за поста си. Аз лично два пъти съм си ходил по моя воля от премиерския пост. Ние имаме кауза и се надявам че Стоилов ще стои до мен, остава във партията и помага с всичко“, посочи Бойко Борисов.

- реклама -