Борисов ГЕРБ резултати

Премиерът Борисов: Въпреки че ГЕРБ управлява много години, огромен брой избиратели ни гласуваха доверие

Въпреки че партията e в управление много години, огромен брой избиратели ни гласуваха доверие.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в централата на ГЕРБ тази вечер.

„Върнахме се към нормалността в изборния процес. Ще имаме възможност да споделим отговорността. Дори по-шарените общински съвети показват, че ще споделяме отговорността. Това е добре за обществото.

Има места където разликите са големи и други, където са малки.

Хубаво е тези политолози и социолизи, дето ги каните в студията, да пишете „никога не познали“.  Честно ли е към спечелилите на разни места – като Русе и т.н. да твърдим, че са спечелили с купени гласове?“, каза той.

„Надявам се от утре да се хващат на работа“, заяви Борисов по отношение на новоизбраните кметове.

„Ще си направим изводите тепърва. Загубихме точно на местата, където казах, че местните структури са се превърнали в дерибеи“, добави Борисов. Той даде за пример загубата в Благоевград. Според него там ГЕРБ са първа политическа сила, но хората са наказали Камбидов.

„По-добре за партията е да се очисти“, категоричен беше премиерът.

„Благодаря и на Господ, и на българския народ“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Ще си направим анализ, очаквах тези резултати. В Русе дори си сменихме кандидата, защото се оказа, че този, който искахме да издигнем, няма уседналост. Ако го бяхме оставили, щеше да спечели.

Избирателите в Сандански ни дадоха своя урок.

Аз съм противник на така наречените независими кандидати. На миналите избори Кадиев издигна Иванчева и след няколко месеца каза „Аз не отговарям вече за нея“, каза още Борисов.

„Нито една държава в ЕС в момента не провежда електронно гласуване.

Имахме страхотни гадни криминални групи във Франция, които смазваха банкоматите, трафик на хора. Всичко това разбихме с френските служби.

Заедно с Тръмп и Макрон успяхме да наложим Кристалина като шеф на МВФ. И Макрон се бори като лъв.

Сега той отбеляза, че просто не е разбран правилно“, отбеляза Борисов относно скандала с Франция.

„Още веднъж поздравявам победителите. Имаме много работа да вършим. Кметовете да спрат с това „намаляваме данъците“. Хазната трябва да се пълни, за да има за полицаи, за военни, за пенсионери, за самолети и за всичко останало. От утре започваме“, завърши Борисов.

- реклама -