Борисов Китай инвестиции инфраструктура
Снимка: Фейсбук

Премиерът Борисов: Работим за просперитета и нещата се случват! Можем да сме водещи и в Изтока и Запада – Видео

Факт е, че благодарение на всички партии, колкото и в България да се дрънкаме и да си говорим, България стои много стабилна на фона на всички останали и генерира доверие. Така че с общи усилия имаме шанс не само да ни забелязват и да ни дават председателства, но и да постигнем реални резултати за региона и за нас самите.

„Винаги съм твърдял, че когато една държава е стабилна, когато и политическата класа, и хората работя за просперитета й, нещата се случват. Работим за просперитета и нещата се случват. Имаме една година и можем да сме водещи и в Изтока, и в Запада“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с Виктор Орбан в Будапеща, където днес се провежда Срещата на лидерите от Централна и Източна Европа и Китай.

„Инвестициите от Китай точно отговарят на това, което винаги съм казвал, че ще е от полза за Балканите – инфраструктурните проекти. Сега в Китай при тази дългосрочна перспектива за работа искат да започнат тези проекти, за които сме говорили. Мисля, че нещата в момента са много реални. На 6-ти и 7-ми ще проведем преговори за финансиране на коридор № 8. Китай много активно говори за инвестиции, говорили са и с Ципрас за това“, каза още той.

„С Виктор Орбан имаме много теми – говорихме за кохезионната политика. Говорихме си и за източното партньорство, че още много държави от Източна Европа трябва да седнат на масата за преговорите“, заяви премиерът.

„На едно мнение сме, че трябва да мислим за подобно на Брекзит споразумение само с Турция. То да уреди всички спорни теми. На всички ни е ясно, че Турция няма да се присъедини към ЕС“, коментира Борисов.

„С президента Ердоган може да говорим за скоростен влак Будапеща – Скопие – София – Истанбул. С общи усилия имаме шанс не само да ни забелязват, но и да постигнем реални резултати“, допълни той.

„И винаги завършвам с „Да живее „Хемус“, защото тя е изключително важна за инфраструктурните проекти в Северна България“, заключи Борисов.

 

- реклама -