Премиерът Борисов: Открито е много ДНК, убийството на Виктория Маринова ще бъде разкрито – Снимки

Борисов Национално съвещание на МВР Маринова полиция
„Убеден съм, че прокурорите и службите в Русе ще разкрият това убийство. Въпрос на време е от това, което знам, от ДНК-ато, което е намерено. Най-добрите криминалисти сме пратили там, убеден съм, че ще се разкрие“.

Това заяви премиерът Борисов по повод жестокото убийство на журналистка в Русе.

Министър-председателят участва в Националното съвещание на МВР.

„Искам Института по криминалистика да го направим такъв, какъвто го гледате по филмите. Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи“, каза още Борисов.

„Прокуратурата е господар на досъдебното производство, но тя ще е само едно деловодство, ако не работят добре службите. Ние сме длъжни да работим заедно, докато вкараме в съда даденото дело“, заяви още Борисов.

„Не мога да си обясня, че след като сменихме толкова коли, махнахме лимитите и още говорим, че има места, където полицейското присъствие е малко“, учуди се Борисов.

„Не може да мрат хората по улиците. Не може един да се напие, да убие дете, а полицаите да казват на близките да не говорят нищо с медиите. Не знам ако не бяхме направили тези магистрали и пътища, как щяха да се движат тези милиони коли. Трябва да дадем битка на тези, които карат с превишена скорост и пияни“, негодува премиерът.

„Един такъв случай, като този в Бяла Слатина, и всичко, което сме вършили през деня, става нула“, отсече той.

„Тези тонове спирт, които ГДБОП, ДАНС и прокурорите хванаха, е стигнала до тези магазинчета. Защо досега не сте направили проверки. Можете толкова елементарно да ги изловите. Явно и с това трябва да се занимаваме, а този, който не иска да се занимава с тях, може да си ходи“, обяви Борисов.

„Като гледам, не сме сменяли областен ръководител или директор на служба. Има израстване, но няма уволнени. Увереността я има. Не сме позволили никакви политически чистки, за да запазим професионалния състав“, отсече той.