Борисов Благоевград

Премиерът Борисов: Ние сме много далеч от рецесията – Видео

„Ние сме много далеч от рецесията. Да, големите държави се клатят. Атаките с дронове ще повлияят на цената на горивата.

Стабилност и да не се подвеждат по глупостите на тези, които приказват, че сме се провалили.

Провал беше като нямаше депо. Провал беше червените кметове като хвърляха навсякъде и нямаше екология“, каза още той.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е в Благоевград за откриването на Регионално депо за отпадъци, което ще обслужва 5 общини.


„24 млн. лева не само за Благоевград, но и за други 4 общини. Вече има депо за 100 години. Сега идвам от разкопките на уникален град. На 2400 години е канализацията е там. Това да изкара сто, ще сме доволни. Искам да благодаря на всички кметове – и чужди, и наши, по най-съвременен начин е построено всичко. Ако не го бяхме направили, тези общини щяха да фалират.

Днес е добър ден за всички. Години наред не можехме да ги убедим да го направим заедно, но накрая, щом имаме този резултат, мисля, че е добре. Яко се строи. Заводи в Петрич правим, сега е ред на Благоевград. Индустриалната зона на Симитли и Благоевград се обединиха, има много инвеститори. Тези, честните, преди нас, така са направили, че града няма земя, няма къде да се строи“, заяви Борисов.

С него е кметът на града Атанас Камбитов, който разказва на премиера и министъра на финансите Владислав Горанов за проекта.

По-рано днес Борисов присъства на откриването на нов завод в Петрич, а след това разгледа и античния град Хераклея Синтика.

- реклама -