Борисов Мюнхен Брекзит

Премиерът Борисов: Не съм оптимист за плана на Мей за Брекзит – Видео

Разговарях с Мишел Барние, защото исках да се информирам за последните движения по преговорите за Брекзит.

Това каза Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен.

„Близко сме до ръба, не мога да давам подробности, ще чуем и Тереза Мей какво се иска в този последен кръг от преговори.

Не виждам полза и за Великобритания, и за ЕС, не виждам каква е ползата, не виждам оптимизъм. Всички вървим с един оптимизъм, че нещо ще се случи в последния момент. Не можем да загубим общия пазар. Това е най-силното нещо, което има Европа, ако се остави отворена врата, не виждам как може да се контролира“, добави той.

„С либийския ми колега говорихме как да възстановим добрите си отношения. Той прие поканата, ще дойде в София. Що се касае до инцидента с кораба, запознах го. Той благодари за усилията, които положихме корабът да е под охрана“, каза Борисов.

„Имах среща с председателя на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер. След излизането на Меркел тя пое поста. Информирали сме се как да се справим с миграционната криза. Поздравиха ме за ордена в Сърбия, това е най-високото звание в Сърбия. То е в следствие на работата на България. Тя с това започна – великолепното европредседателство“, каза той.

Изборния кодекс

„Оставил съм парламентарната група да решава въпросите за Изборния кодекс. Явявал съм се на всякакви избори. Точно БСП ли да говори за диктатура? Точно тези хора ли да говорят с това, което направиха с „Костинброд“. Тези хора мислят, че сме безпаметни като тях“, отговори премиерът на въпрос,по повод обвиненията на БСП и Мая Манолова в диктатура заради промените в Изборния кодекс.

Посланиците, венецуелският превод и случая „Гебрев“

„Аз извиках посланиците, за да ги информирам за сигналите, които имаме, за да не се пишат такива глупости, заяви премиерът по повод срещите си с посланиците на САЩ Ерик Рубин и на Великобритания Ема Хопкинс през седмицата. Това се наложи заради превода на пари от Венецуела в българска банка и разследването за натравянето на бизнесмена Гебрев, в което българските служби си сътрудничат с британските си колеги.

Бойко Борисов изрази тревогата си от повишаването на напрежението в Черноморския регион. „Много се тревожа, усещам, че регионът, вследствие конфликтите Украйна – Русия, никак няма да бъде спокоен. Затова всички български политици трябва да се мобилизираме, за да браним мира“, каза Борисов.

„България стои много добре и всички ни хвалят. Трябва да се стегнем и малко във вътрешен план. Защото всички помним. Много скоро беше кабинетът „Орешарски“. Президентът Радев спечели изборите при същия Изборен кодекс и когато ние бяхме на власт. Аз също съм печелил при тяхно управление. Ако можеш да спечелиш, печелиш“, обясни министър-председателят.

„Сега Каракачанов говори с „Локхийд Мартин“ за какво още може да се направи у нас. Говорим за завод, в който да си ремонтираме самолетите. Това при положение, че се сключи договор с тях“, заяви Борисов по темата за закупуването на изтребителите F-16.

- реклама -