Борисов

Премиерът Борисов навръх 24 май: Намаленото ДДС за книгите влиза в сила от 1 юли

„Намаленото ДДС за книгите влиза в сила, след като мине на второ четене. Това ще бъде прието още преди първи юни.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта на стария път между Пловдив и Пазарджик при Мало Конаре.

„Намаленото ДДС при книгите ще помогне при евентуалното намаляване на цените на тези издания и така да бъдат по-атрактивни за читателите. По принцип ДДС като данък ако не доведе до намаляване на цените, увеличава рентабилността на съответното производство. Така, че това един от двама възможни сценария – или да намалят цените на книгите и да ги направят по-достъпни или издателствата да станат по-рентабилни.“ Това коментира финансовия министър Владислав Горанов, който пътува заедно с премиера на обиколката. Знаете той категорично се обяви срещу намаляването на ставките.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 23 май 2020 г.

Министър-председателят поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура.

Борисов отказа да коментира протеста на Мая Манолова и заявката й да се яви на парламентарните избори. „Познавам я толкова добре, че не искам да я коментирам. Тя за какво ли не се е кандидатирала. Така, че да не си разваляме хубавия празник“, заяви той.

Премиерът, заедно с финансовия министър Владислав Горанов, се отправи към Велинград, където ще посети местните училища.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено