Борисов: Ако някой си мисли, че може да пребори Франция, Германия, Австрия, значи е наивник на средна възраст (ВИДЕО)

Борисов

Премиерът Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски коментираха българския пробив в пакета „Мобилност“ при завръщането си от Тирана.

„В нашето голямо европейско семейство не стават нещата с чукане по масата и с изхвърляне какво ще стане. Начинът е с диалог, убеждение, работа“, коментира Борисов.

„Всички европейски депутати положиха усилия да привлекат депутати които да ни подкрепят в комисията. Нито е повод за фанфари. Нито да викаме победа. Това е пример, че с диалог могат да се постигат успехи. Ако някой си мисли, че може да пребори Франция, Германия, Австрия, заедно, значи е наивник на средна възраст“, подчерта той.

„Трябва малко повече такт и уважение към тези които дават парите. Никой не ти е длъжен“, допълни той.

Московски: На ниво Транспортна комисия имаме пълен успех на нашите предложения

Московски благодари на усилията на правителството, както и на евродепутата Андрей Новаков. Той изреди и исканията на българските превозвачи, които са удовлетворени.

На три седмици няма да е задължително водачите да се прибират задължително. Изцяло отпадат изплащането на командировъчни такива каквито са в съответната страна. Отпада тоталната забрана за спане в кабината, вече ще може да спят там, където има видеонаблюдение, бани и др. За момента на ниво транспортна комисия има абсолютно пълен успех на предложенията, които сме предали, предстои гласуването в ЕП, каза Московски.

Той уточни, че гласуването в ЕП според него няма да стане дори в австрийското председателство.

Представител на превозвачите благодари от тяхно име на българското правителство в лицето на премиера Борисов.