Борисов, избори

Премиерът Борисов гласува в Банкя: Това са най-скъпите избори, ще струват над 150 млн. лева

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас в училището в Банкя.

Гласуването му беше включено на живо във Facebook без присъствието на медии.

Борисов гласува с хартиена бюлетина.

Дойде и този ден, всички искахме да дойде. Можеше да е със седмица по-късно, ако не беше инатът на президента, вече слизаме от третата вълна, минахаме половина милион ваксинирани. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Над 150 милиона лева ще излязат изборите.

Ако някой иска да ги даваме през няколко месеца, това е негово право, заяви премиерът.

Пожелавам успех на всички, това беше най-толерантната кампания. Получихме огромна подкрепа от всички колеги в Европа. Благодаря на комисията, на най-големите държави-членки, които се съгласиха от техните ваксини да предоставят за здравето на българите, подчерта Борисов.

„Те в този момент показаха колко е важно България да бъде управлявана по европейски и стабилно. В петък получихме най-голямата подкрепа от ЕК с 1,3 млн. ваксини „Пфайзер“. Много усилия положихме. Най-големите страни в Европа, които се съгласиха от техните ваксини да дойдат при нас, не мога да не кажа благодаря“, каза Борисов.

Благодаря на всички полицаи, ЦИК, СИК, РИК, благодаря, продължават да работят, огромна работа. Дано да имаме честни и почтени избори, за да може както ни подреди народът, след това да имаме и претенции. Надявам се мобилизацията на партията ни ГЕРБ и СДС да е успешна, каза още Борисов.

Борисов честити на католиците Великден. „Радев избра тази дата. Нека днес да отвърнем на лошото с добро и да бъдем позитивни“, каза Борисов.

- реклама -