Своге, автобус, шофьор, Григор Григоров, превишена скорост, обвинение прокуратура експертизи разпити

Премиерът Борисов е предприел необходимите мерки за реакция по подадения сигнал за опасния път край Своге

Министър-председателят Бойко Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал за пътя, на който стана катастрофата, отнела живота на 20 души.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

По-рано днес гражданското движение БОЕЦ внесе сигнал до Върховна касационна прокуратура срещу премиера. В него се твърди, че в качеството му на длъжностно лице той е бил официално известен за дефектите на пътя Мездра – Елисейна – Своге – Нови Искър, но е проявил бездействие.

От правителството съобщиха, че с резолюция на министър-председателя на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера е изпратил писмо, с което препраща на МРРБ сигналът на кмета за пътя. Самият сигнал е постъпил в кабинета на Борисов на 28 февруари 2018 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.

В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата – изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.

 

 

- реклама -