Борисов Борисов, Коледа, поздравление

Премиерът Бойко Борисов на 60 г. – СНИМКИ

Бойко Борисов навършва 60 г. днес.

По традиция премиерът работи на рождения си ден и рядко го празнува. Очаква се така да се случи и тази година. Борисов е поканен на заключителния етап на тактическото учение „Шабла – 2019 г.“. Там ще има бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия, съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски.

Интерконектор България-Гърция Ципрас Борисов

Бойко Борисов е роден в Банкя на 13 юни 1959 г. в семейството на Методи и Венета Борисови. Майка му е начална учителка, а баща му служител на Софийско градско управление – МВР.

Борисов, Нетаняху Вучич, Данчила Ципрас среща Варна

През 1977 г. Борисов кандидатства във Висшата специална школа на МВР и 5 години по-късно се дипломира като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин лейтенант. След това служи като командир на взвод и командир на рота в МВР.

В периода 1985-1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация на тема „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“ и му е присъдена научната степен „кандидат на науките“ (равностойна на „доктор“).

Борисов

През 1990 г. напуска системата на МВР и година по-късно основава една от най-големите охранителни фирми в страната и поема охраната на Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски.

На 1 септември 2001 г. е назначен за главен секретар на МВР, а със заповед на министъра на вътрешните работи му е присъдено звание „полковник“ от МВР. Година по-късно Борисов вече е генерал-майор, а на 25.06.2004 г. е удостоен със званието генерал-лейтенант.

Снимка: Правителствена информационна служба

През октомври 2005 г. печели местните избори в София като независим кандидат за кмет.

 

През 2006 г. е учредена партия ГЕРБ, а Борисов става неин неформален лидер. Година по-късно е преизбран за кмет на София.

Партия ГЕРБ печели безапелационно парламентарните избори през 2009 г. и Борисов става министър-председател. През февруари 2013 г. той подава оставката на кабинета на фона на протести срещу монополите и високите сметки за ток и парно.

От май 2013 до 24 юли 2014 г. Борисов е народен представител от ГЕРБ, след като на изборите през 2013 г. ГЕРБ е първа политическа сила, но остава в опозиция.

Борисов, "Турски поток", Путин, тръба, проекти

На изборите през есента на 2014 г. ГЕРБ отново е първа политическа сила, като създава коалиция с Реформаторския блок с подкрепата и на Патриотичния фронт.

ГЕРБ СДС листи евроизбори кандидати Председателски съвет партии листа

От ноември 2014 до януари 2017 година Борисов отново е премиер. Подава оставката и на второто правителство през ноември 2016 г. след президентските избори, в които кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева губи от подкрепения от БСП Румен Радев.

През пролетта за 2017 г. ГЕРБ отново печели най-много депутатски места и Борисов създава третото си правителство в коалиция с Обединените патриоти.

Борисов Мей зпадни Балкани Стефанн Льобен

Днес Бойко Борисов е дядо на две внучета – Бойко и Иван.

внуче

- реклама -