Кубрат Пулев Антъни Джошуа

Пак се заговори за преместване на мача Джошуа – Пулев

Двубоят за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да бъде преместен извън Великобритания. Причината е новото „меко“ затваряне заради борбата с коронавируса.

Пулев и Джошуа трябва да се изправят един срещу друг на 12 декември в лондонската зала О2. Организаторите се надяваха на ограничен брой зрители, но това изглежда все по-малко вероятно. Онзи ден Усик и Чисора се боксираха без публика.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн призна, че новите ограничения може да изкарат мача извън Великобритания. „Ще се опитаме да имаме фенове, но е възможно и да отидем в чужбина. Карантината смазва страната. Проблемът е, че никой не е сигурен каква ще е ситуацията през декември, да не говорим за януари или февруари. За април или май хората изобщо не искат да се ангажират с нищо“, коментира Хърн.

Според медии на Острова възможна дестинация е Саудитиска Арабия. Там вече се проведоха няколко високопрофилни битки в бокса. Засега се говори само за преместване, а не за отлагане на мача. Той вече беше отложен веднъж, тъй като оригиналната му дата беше през юни.

- реклама -