Бюрото по защита на застрашени лица, Министерство на правосъдието, главен прокурор, закон, правителство, Министерски съвет

Преместиха Бюрото по защита към Министерството на правосъдието

Бюрото по защита на застрашени лица вече е част от Министерството на правосъдието. Това реши днес Министерският съвет след законодателните промени, приети от 46-ото Народно събрание.

Постановлението е изготвено във връзка с приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство (ЗЗЛЗВНП). С приетите изменения и допълнения се въвежда ефективен и съобразен с действаща конституционна уредба модел, който ще предостави на правоприлагащите органи необходимия инструментариум за постигне на определените от закона цели.

С приемането на акта ще се осигури изпълнението на предвиденото в ЗЗЛЗВНП и организационното преминаване на Бюрото по защита на застрашени лица към министъра на правосъдието, съобщават от МС.

Преди дни служебният правосъден министър Янаки Стоилов изрази надежда, че няма да има сътресения при преминаването на Бюрото от главния прокурор към министерството, което той управлява. Тогава Стоилов успокои, че няма да се уволняват хора, които си вършат работата.

- реклама -