сн. БГНЕС

Премахнаха билборда в Благоевград, в който се блъсна дете

Опасният билборд в Благоевград, в който се блъсна дете, е отстранен. Кметът на града призова гражданите да сигнализират за нередности, целта е да се запази животът на децата.

Вчера 12-годишно дете с тротинетка се удари в билборд на тротоара в кв. Старо Струмско. Пострадалото дете, без опасност за живота, беше транспортирано снощи за „Пирогов“.

„Табелата стои повече от 10 години, свързана е с европейски проект. Защо не е отстранена досега, не мога да ви кажа, но ние взехме мерки. Тази сутрин беше отстранена цялата табела. Пуснал съм заповед за проверка по целия град, ако има такива съоръжения, да бъдат също отстранени“, каза кметът Томов.

Той допълни, че умолява гражданите, когато видят такива според тях нередни неща, да сигнализират в общината, защото при проверката може да има пропуски.

„Целта е да предпазим децата и хората. Съжалявам за момчето. Днес се чухме с майка му, добре е. До този момент не е подаван сигнал, но чувам, че през годините са се случвали инциденти. При нас за година и половина, няма подаден сигнал“, категоричен бе кметът на Благоевград.

Според него най-лесно е да се създаде звено към общината или МВР. Но ако гражданите не съдействат за подобни проблеми, колкото и служители да се назначат, винаги е възможно да стане инцидент.

„Имаме становище на прокуратурата да обходим всички ел. стълбове. Ще вземем всички мерки да запазим живота и здравето на хората“, завърши кметът.

- реклама -