Грасхопър

Фенове прекратиха втори мач на Грасхопър

Втори двубой на швейцарския Грасхопър в период от два месеца бе прекратен от бесни фенове на тима. Синьо-белите губеха с 0:4 от Люцерн, когато реферът Дудич спря мача. Причината – запалянкоците заплашиха с нахлуване и саморазправа с играчите.

Клубът има рекорден брой титли на Швейцария – 27. През този сезон обаче тимът има само пет победи и ще изпадне във втора дизивия за първи път от 68 години. Грасхопър, където като треньор работи и Красимир Балъков, има 24 точки и е последен. Тимът няма победа вече в 17 срещи. Предпоследният Нюшател има 36 точки, а до края остават три кръга.

Грасхопър: Държанието на феновете е далеч от човешкото

Според информациите в Швейцария, феновете са накарали играчите да съблекат екипите, защото „не са достойни за тях“. Клубното ръководство потвърди. И добави, че решението е близо взето, за да не се стигне до „допълнителна ескалация на напрежението“. „Решението не означава, че ние одобряваме подобно държание. То е неспортменско и далеч от човешкото. Но нямахме избор“, се казва в изявлението.

Предишният спрян мач на отбора бе срещу Сион на 16 март. Той бе прекратен, след като запалянковците засипаха терена с факли. Сион водеше с 2:0 в онзи момент и получи служебна победа с 3:0.

Срамно и неприемливо

„Това, което се случва е срамно и неприемливо. Създава се заплаха за другите зрители, за хората, които се грижат за реда на стадиона, за играчите. Това е неприемливо. Всички тези зрители пречат на футбола“, добавят от Грасхопър.

- реклама -