Колумбия

Прекратиха дейността на авиокомпанията, чиито самолет се разби в Колумбия

Боливийската служба по гражданска авиация прекрати за неопределено време дейността на авиокомпанията Ламиа, чийто самолет се разби преди два дни в Колумбия.

При инцидента загинаха 71 от общо 77 души на борда, повечето от които играчи от бразилски футболен отбор „Шапенкоензе“. Сред загиналите е и бившият футболист на софийския ЦСКА Фелипе Машадо. През 2008 година той стана шампион на България с фланерката на „червените“, а в началото на този сезон премина в „Шапекоензе“.

Оцеляха трима футболисти, стюардеса и бразилски журналист, както и още един човек. От футболистите са оцелели двамата вратари и един защитник.

Самолетът на боливийската авиокомпания „Ламиа” (Lamia) рухна в местността Ел Гордо, по първоначални данни, заради недостиг на гориво.

Записи от разговора между пилота и контролната кула, които се появиха в колумбийски медии, показват, че той многократно е искал разрешение за кацане заради проблем с горивото. Диспечерите обаче първоначално отклонили искането заради друга машина с технически проблем.
- реклама -