Глушков

Преизбраха Глушков за шеф на баскетбола

Георги Глушков бе преизбран за президент на БФБаскетбол. Той бе утвърден за поста с пълно мнозинство.

Бившият национал, който е единственият българин, играл в НБА, и е член на Борда на ФИБА Европа, направи отчет за работата на Управителния съвет за изминалия период от последното общо събрание. Той отбеляза доброто финансово състояние на федерацията, наличния резерв и изпълнението на бюджета за годината по план.

Сериозни проблеми при подрастващите

Глушков обаче и алармира за сериозни проблеми в българския баскетбол. Пример за тях е незадоволителното представяне на националните отбори за подрастващи в европейските първенства тази година. „При всички подрастващи стигнахме едно дъно. Илюзията, че в последните 5 години сме на границата между Дивизия А и Дивизия В се оказа лъжлива. Заблуждавах се. Показахме, че не сме готови, макар много да ни се искаше да не е така. Лъснаха крещящи слабости във физическата подготовка, мотивацията, индивидуалните технически качества, продължават негативните тенденции в дисциплинарно отношение. Трябва да имаме по-висок стандарт за националните отбори“, коментира Георги Глушков. Той описа и насоките, в които трябва да се работи при подрастващите, като подчерта и изводите от работата на Младежката комисия към БФБаскетбол.

 Нов Управителен съвет

На заседанието на общото събрание на БФБ беше избран новият Управителен съвет на БФБаскетбол. Той ще включва 11 души – президента на БФБаскетбол и 10 члена. Гласувано бе предложението на Георги Глушков в УС да няма повече от един представител на клуб. „Имаше много упреци за избора на Управителен съвет през годините. Мислех, че няма да има проблем, ако членовете са представители на един клуб. Новият Управителен съвет ще е съставен от бизнесмени, представители на медиите и ще има баланс между малките и големите клубове“, коментира Глушков.

Ето и избраните членове на УС на БФБаскетбол: Александър Александров, Иван Ценов, Иван Чолаков, Константин Папазов, Красимира Банова, Милен Велчев, Петър Георгиев, Ради Минчев, Тодор Иванов и Тодор Стойков.

 

- реклама -