Преизбират Мария Габриел за вицепрезидент на ЕНП

Преизбират Мария Габриел за вицепрезидент на ЕНП. Нов президент ще избира днес Европейската народна партия (ЕНП) на поредния XXVII конгрес. Домакин на тазгодишния форум ще бъде Ротердам, Нидерландия.

Председателят на СДС проф. Румен Христов, заместник-председателя д-р Янко Станев и евродепутатът на СДС в коалицията ГЕРБ-СДС доц. д-р Александър Йорданов ще вземат участие в конгреса. Кандидат за президент е Манфред Вебер.

Борисов и евролидерите: У нас е пълен хаос, пращат бежанците на палатки (Видео) – Flashnews

ЕНП е най-голямата партия в Европейския парламент и включва 81 партии от 43 страни в Европа. Управлението на партията е с тригодишен мандат. Последният конгрес на ЕНП се състоя в Загреб, на който бе избран Доналд Туск за президент на партията, а българският еврокомисар Мария Габриел за вицепрезидент.

Мария Габриел е депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) (2009 – 2017), зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата (от 2014 г.).

Борисов: Пратихме пари за Украйна, без да кажем дума. Тук на власт са комунисти! (Видео) – Flashnews

От 7 юли 2017 до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата икономика и общество в Комисията „Юнкер“. След това става еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

- реклама -