Великобритания

Преговорите за излизане на Великобритания от ЕС няма да започнат тази година, стана ясно на Г-20

Преговорите за излизането на Великобритания от ЕС няма да започнат до края на годината. Това обяви британският премиер Тереза Мей след края на срещата на върха на Г-20 в Китай.

Миграцията – главен проблем

Британският премиер за пореден път ясно заяви, че станата й иска нова система, която да даде на правителството контрол върху миграцията.

Тереза Мей се обяви против досегашния модел, при който кандидатите за пребиваване във Великобритания са подбирани въз основа на критерии. Тази система дава възможност за злоупотреби, посочи тя.

Мей: Нужна ни е подготовка

Тереза МейМинистър-председателят бе категорична, че преди напускането е необходимо време, за да се изготви споразумението, което са регулира бъдещите отношения на страната с Евросъюза.

От своя страна, по време на срещата на Г-20 редица държави сред които Индия, Мексико, Южна Корея и Сингапур са дали да се разбере, че ще се радват да засилят търговските си отношения с Кралството.

Японският премиер Шиндзо Абе обаче е предупредил, че Токио настоява за по-голяма предсказуемост за плановете и бъдещето на Великобритания й извън ЕС.

 

 

- реклама -