Предстои спиране на топлоподаването на всички източни квартали в София през месец август

Предстои спиране на топлоподаването на всички източни квартали през месец август, Това каза пред журналисти Росен Флоров, директор на ТЕЦ „София – Изток“ към „Топлофикация София“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Район „София – Изток“ е най-големият от 4-те района на „Топлофикация София“. Захранваме с топлинна енергия 40% от абонатите на столицата. Спирането, което се налага това лято, на целия топлорайон е за изпитване на главния газопровод от „Казичене“ до ТЕЦ „София – Изток“ от Държавен технически надзор. Другата година предстои изпитване и на вътрешни газопроводи в самата централа. За да намалим неудобството за гражданите, тези две проверки ги съвместяваме заедно в момента, за да не се налага догодина спирането на топлоизточника“, посочи Фролов.

„Съобразили сме да стане през месец август, когато най-много столичани са в отпуск и не са на територията на София. Предвидили сме спирането да стане за периода от 2 до 11 август за нашия топлорайон „Изток“. Ще спираме всички източни квартали. По-подробна информация ще бъде качена на сайта на „Топлофикация София“, заяви той.

„Успоредно с проверката и изпитването на газопроводите ще извършим и ремонт по топлопроводната мрежа. Трябва да се извърши и изпитване на частична якост на магистралните водопроводи по топлопроводната мрежа с цел максимално минимизиране на авариите“, допълни Фролов.
Към момента няма данни топлопроводът да е компроментиран. Такова изпитване се налага на 10 години.

Между 2 и 9 август ще бъде спрян и топлорайон „София“ за планирани обем от дейности. За тези 7 дни „Софийска вода“ също ще извърши ремонт на техния основен водопровод, който захранва с вода ТЕЦ „София“. Направена е организация, за да бъдат засегнати минимален брой абонати. Ще бъде спряно топлоподаването на 3300 абонатни станции, които се обслужват от район „София“. Останалите 600 ще бъдат захранени от съседните райони. Ще бъде спряна малка част от кварталите „Толстой“, „Фондови жилища“, „Света Троица7“ и каре от центъра между булевардите „Данаил Николаев“, „Мария Луиза“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Пенчо Славейков“ и „Константин Величков“.
По време на спирането на топла вода ще бъдат направени някои неотложни ремонти.

Източник: Агенция Фокус

- реклама -