Представителите на „Атака“ напуснаха Коалиционния съвет, Патриотите пак не се разбраха за евроизборите

Представителите на „Атака“ – депутатите Десислав Чуколов и Николай Александров, напуснаха Коалиционния съвет на „Обединени патриоти“.

Мотивът за действията им е, че тема на заседанието били „битовизми“, а не предстоящото явяване на евровота.

От думите на Чуколов стана ясно, че по време на разговорите ВМРО предложили бившия здравен министър Петър Москов, като една от номинациите в патриотичната листа.

Красимир Каракачанов обясни, че причината „Атака“ да напусне разговорите е станало предложение на НФСБ за смяна на ръководството на парламентарната група на патриотите.

Позиция, която сега заема лидерът на атакистите Волен Сидеров.

Коалиция „Обединени патриоти“ обаче все още има и тя ще продължи да подкрепя мнозинството в парламента и управленската програма на правителството. „Не знам къде е проблемът, защото така и не се стига до този разговор“, заяви той. Лидерът на ВМРО отново припомни идеята си да се проведат вътрешни избори за това кой да води патриотичната листа, ако се стигне до общо явяване на изборите, но тя не се подкрепя от колегите му.

„Всеки сам си решава какво да прави. Аз продължавам да смятам, че разумният вариант е коалиция „Обединени патриоти“ да се яви заедно. Всичко останало, честно казано, не го разбирам“, допълни още Красимир Каракачанов.

Резултатите от тази среща са като отпреди срещата. Както се казва – „На Западния фронт нищо ново“.

Цитирайки заглавието на една от най-известните книги на немския писател Ерих Мария Ремарк министърът на отбраната и лидер на ВМРО обрисува ситуацията в коалицията „Обединени патриоти“ почти 100 дни преди Европейските избори.

 

- реклама -