ОССЕ

Представители на ОССЕ на среща в прокуратурата във връзка с предстоящите избори

Заместник-главният прокурор Даниела Машева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и прокурор Ваня Илиева от Върховна касационна прокуратура са провели днес работно съвещание с Елена Ковальова и Драган Желич – представителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Срещата е била във връзка с провеждането на изборите за Народно събрание на 4 април.

ОССЕ отвори временна мисия за наблюдение на предстоящите парламентарни избори. На срещата бяха обсъдени мерките, които Прокуратурата на Република България е взела за спазването на закона при провеждането на избори и за противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите.

По време на разговорите представителите на ОССЕ бяха информирани, че със заповед на главния прокурор Иван Гешев е създадено Национално междуведомствено звено, в което влизат Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция „Вътрешна сигурност“. Целта на Националното междуведомствено звено е да гарантира спазването на политическите права на гражданите и да осигурява бърза и адекватна реакция срещу престъпленията, свързани с изборния процес.

- реклама -