Представители на опозицията поискаха в пленарна зала за блиц контрол да дойдат Кирил Петков и Асен Василев

Представители на опозицията поискаха в пленарна зала за блиц контрол да дойдат премиерът и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев.

Водещият заседанието временно изпълняващ длъжността председател на парламента Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“ предложи да се насрочи друг ден за блиц контрол и да се продължи със законодателната програма.

Мустафа Карадайъ, председателят на ПГ ДПС припомни, че това че Министерският съвет е в оставка, не е алиби да продължава да нарушава Конституцията и законите на страната.

Преди това в съобщение до народните представители изпълняващият дейността председател на парламента Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната“ съобщи, че те няма да участват в днешния блиц контрол поради „неотложни ангажименти“. Мирослав Иванов предложи да бъдат зададени въпроси към лицата, които присъстват в пленарна зала – вицепремиера Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Тома Биков от ГЕРБ-СДС посочи, че не разбира какъв по-неотложен ангажимент има премиерът Петков точно днес след всичко, което се е случило, при положение, че вчера парламентът е бил  единствената институция в държавата, която е търсела някакъв изход от тази тотална безизходица.

Тази държава в момента има една единствена институция, която се опитва да поеме отговорност за това, което се случва и това е българският парламент, не е българското президент, не е българското правителство, не е българската съдебна система, каза той.

Рамадан Аталай от ДПС също настоя да се яви премиерът в оставка Кирил Петков. Той отбеляза, че днес е 1 юли и напомни, че очакванията са да тече газ по връзката ни с Гърция, пише БТА.

Петков не отиде в НС, Тошко Йорданов: Да не се крият като жени в мазе (На живо)

- реклама -