Владислав Панев, Делян Пеевски, селфи, снимка, оставка

Зам.-председател на ДБ подаде оставка след селфито с Пеевски

Лидерът на „Зелените“, които са част от „Демократична България“ – Владислав Панев -е подал оставка като зам.-председател на дясната коалиция, съобщава bTV.

Той отново влезе в обяснителен режим заради селфито с Делян Пеевски. Панев се извини заради снимката, която публикува в социалната мрежа Фейсбук и която предизвика гнева на избирателите му.

Ето какво написа той:

„По повод селфито на деня. Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път.

Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил истински разкрития срещу него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни дела, открадната кола, измислени статии в жълтите медии. Не е приятно.

Но се боря за това да превърнем България в нормална държава с всички сили. И да, усмихвам се повече от много други и сигурно имам специфично чувство за хумор. Това е.“

Преди ден Панев публикува снимка в профила си във Фейсбук, на която изглежда видимо доволен в компанията на депутата от ДПС. Двамата са в кулоарите на парламента.

Снимката вбеси избирателите на „Демократична България“. След вълна от негативни коментари Панев я изтри от Фейсбук.

- реклама -