Снимка: Flashnews

Председателят на НС наказа Нинова със забележка заради обида на парламентарна група

Председателят на НС Цвета Караянчева наказа Корнелия Нинова със забележка заради обида на парламентарна група. Тежките думи на Нинова бяха изречени по време на скандал с Вежди Рашидов

Рашидов към Нинова: Вашата агресия деморализира обществото и унижава държавността

С тези думи народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова в началото на днешното пленарно заседание.

Рашидов прочете декларация от името на парламентарната група, в която отговори на критиките на опозицията към правителството относно политиката му в различни области.

„Радвам се, че групата на БСП са повече от 20 човека. За съжаление вашата лидерка си чукна надницата и замина пак“, обърна се Рашидов към левицата в началото на изказването си.

„Взех думата по повод атаките срещу ГЕРБ – създаването на компромати, внушени от някои млади леви депутати и тяхната лидерка, които облъчват обществото с клевети, мръснишки внушения, публични изцепки“, допълни още той.

Той определи критиките на Корнелия Нинова към правителството и управляващото мнозинство като „клевети и обиди“. „Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Да вадите имената и да слагате публична дамга на челата на управляващите?“, каза още Рашидов от трибуната.

Рашидов допълни, че като министър на културата два мандата, лично той се чувства засегнат от всички критики и даде редица примери с постигнати резултати през години. Сред примерите на народният представител бяха театралната реформа, ремонтираните театри, концертни зали, опери, кина, училища и други обекти от културната инфраструктура.

„Всичко това само за 7 години. А вие госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората“, обърна се още Рашидов към Нинова.

Нинова: 17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема, а вместо това слушаме един творец за личностния му принос към България

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание в отговор на декларацията от ГЕРБ, прочетена от Вежди Рашидов.

„Тази декларация беше най-силното доказателство защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация? Какво решение за проблеми на българи? В нея имаше омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията. Когато се изправихме не срещу вас, колеги, а срещу олигархчината система от която сте част, сме си дали сметка какво ни чака. Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров – „шайка“.

Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво ви описва. Ние сме 1 млн. българи – аз не съм Корнелия Нинова тук, представлявам 1 млн. българи. Това сме ние. Така че спрете с разделението, омразата и противопоставяне на българи срещу българи. Всеки тук представлява наши сънародници“, коментира Нинова.

„Как ме нарекохте, „парламентарна манекенка“, заради снимките с животните. Извършихте престъпление спрямо българските собственици на животни и вашите нападки за снимките с тях няма да измият вината ви. До последния ден ще седим до тези хора“, каза още лидерът на БСП.

Тя посочи, че културата и образованието са в основата на всяка идентичност. Ако тях не опазим за българския народ, значи нищо не сме свършили

Изказването ѝ предизвика бурна реакция в зала на депутатите от управляващото мнозинство и накара председателя на парламента Цвета Караянчева да накаже лидера на БСП със забележка заради обида към парламентарна група и нейните избиратели.

- реклама -