Таяни

Председателят на Европарламента Антонио Таяни е у нас

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и председателите на 8-те политически групи в европарламента пристигат на работно посещение у нас.

Поводът е предстоящото Българско председателство на ЕС

Таяни ще бъде приет от държавния глава Румен Радев. Министър Лиляна Павлова ще придружава председателя на ЕП по време на всички срещи, планирани в програмата му в София. Освен с президента, в програмата са включени двустранни срещи на председателя Таяни с премиера Борисов и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателският съвет на ЕП ще се срещне с българското правителство, след което ще се състои пресконференция на председателя на ЕП Антонио Таяни и българския министър-председател Бойко Борисов.

От трибуната на Народното събрание Таяни ще направи специално обръщение към българските депутати

По-късно Атонио Таяни ще участва в дебат с млади хора на тема „Гласът на младите: Каква Европа искаме?”, който ще се проведе в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Дискусията ще даде възможност на българските студенти и академична общност да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят въпросите си към лидерите на политическите партии в Европейския парламент.

- реклама -