Председателят на парламента Цвета Караянчева разговаря с Дмитрий Медведев

Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев разговоря с председателя на парламента Цвета Караянчева. Медведев е на двудневно официално посещение в страната ни.

Развитието на парламентарните връзки между България и Русия е от важно значение за нашите две страни. Това беше общото мнение, изразено на срещата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„Трябва да признаем, че паузата във взаимодействието между нашите парламенти беше сериозна, но можем да я поправим“, подчерта Дмитрий Медведев.
„Активизирането на отношенията ни и на проектите зависи от нашите две страни“, подчерта министър-председателят на Руската федерация. Пред нас се откриват нови възможности и се надявам, че нашите страни ще се възползват от тях, добави той. Дмитрий Медведев отбеляза важността на законодателната подкрепа за съвместните проекти на България и Русия.

Радвам се, че през изминалата година отношенията между парламентите на България и Русия се задълбочиха, подчерта Цвета Караянчева.

Имаме какво да направим за развитието на нашите отношения и в икономически, и в образователен, и в културен план, подчерта председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева изрази задоволство от продължаване на работата на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

След разговорите Медведев и Караянчева положиха цветя пред паметника на Цар Освободител в столицата.

 

- реклама -