Предмети от бита предизвикват рак

Не е тайна, че нездравословното хранене, тютюнопушенето и алкохолът увеличават риска от развитие на рак.

Има обаче неща, които могат да действат като провокатори на болестта, без изобщо да подозираме за тях.

Пластмасови прибори

За децата се опитваме да намерим чинии и чаши, изработени от безопасни материали, но по някаква причина ние самите съхраняваме и загряваме храната си в пластмасови контейнери.

Ако ядете храна от такива кутии, ефектът с натрупване е гарантиран.

След време пластмасата може да причини проблеми с репродуктивната система и дори да провокира появата на рак.

Затова спешно сменете съдовете със стъклени или керамични.

Развалени продукти

Изхвърлянето на нещо, което вече е започнало да се разваля, но все още не е станало напълно неизползваемо, се свиди на много хора. Някои смятат, че е разточително да изхвърлят хляб, върху който има малко плесен, или леко засъхнало сирене. Затова отрязват засегнатото парче и изяждат останалото. Специалисти обаче напомнят: развилата се гъба е много токсична, понякога повече от някои отрови. И никаква термична обработка няма да ви отърве. Сама по себе си гъбата няма да причини рак, но отравя тялото, води до намаляване на имунитета и се натрупва в тялото.

Далече от телефона

Много се говори за опасностите от мобилните телефони и облъчването от тях. За да намалите рисковете, е по-добре да не спите до джаджата и да я превключвате на самолетен режим през нощта, съветват онколози. Въпросът колко опасни са телефоните за хората все още предизвиква много спорове. Преди повече от 10 години експерти от Световната здравна организация предложиха устройствата да бъдат включени в категорията „вероятно канцерогенни“, подобно на кафето и хлороформа. Докато учените спорят, СЗО съветва да следвате няколко прости правила: контролирайте времето, което прекарвате на телефона си; не го носете в джоба си; дръжте го далече от главата си, като използвате слушалки.

Прозрачни завеси

Полупрозрачните завеси могат да причинят рак. По-добре е да спите в пълна тъмнина. Първо, това ще направи съня ви по-здрав и по-силен. И второ, по този начин ще подпомогнете производството на мелатонин, който блокира разпространението на мутиралите ракови клетки.

Мебели и строителни материали

Мнозина се опитват да спестят пари, като купуват евтини мебели и съмнителни строителни материали. Но нискокачественото лепило и стенните панели с неизвестен състав могат да отделят опасни вещества. Ето защо трябва да подходите внимателно към избора на строителни материали. Така ще защитите себе си и близките си.

- реклама -