Предложение за следобед: Бананови катми (Рецепта)

Знаете, че те бързо завяхват заради

топлината в помещенията, а с тъмни петна никой вече не иска да ги яде. Затова вместо да ги изхвърляте, ви предлагаме да си направите с тях катми. За съботно-неделна семейна закуска или бърза следобедна закуска са превъзходни. Стават пухкави и имат фин бананов аромат и вкус.

Три банана са напълно достатъчно

количество за една доза бананови катми. Излизат доста, така че може да нахраните четирима души. Категорично не ви препоръчваме да ползвате пресни и свежи банани, защото те не са толкова сладки и меки и ще се наложи да компенсирате с допълнително количество захар. Разбира се, не трябва и да са загнили.

Докарате ли ги до това състояние,

вече наистина не стават за нищо и трябва да ги хвърлите.Ако държите вашите катми да са и здравословни, може да замените бялата захар с кафява или пък с мед. Другият вариант е да не слагате никакъв подсладител в тестото, а когато са готови, да ги полеете с мед или кленов сироп.

Изборът е изцяло ваш. Ако искате, може да ароматизирате вашите бананови катми с малко ванилия или канела. Хапнете си ги докато са още топли и със заливка по ваш вкус, пише Mate Kitchen.

Необходими продукти:

яйца – 2 бр.захар – 1/2 ч.ч. брашно – 2 ч.ч. бакпулвер 10 грама – 1 бр.банани – 3 бр.масло – 30 гр мед или кафява захар за намазванепрясно мляко – 500 мл

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте бананите с вилица до получаване на фина каша.

2. Пресейте брашното и разбъркайте бакпулвера в него.

3. В купа сложете банановата каша, яйцата, захарта, прясното мляко и ги разбийте до гладка смес. Постепенно добавете брашното, като внимавате да не останат бучки.

4. Изпечете катмите в леко намазнен тефлонов тиган. Катмите не трябва да заемат повече от половината повърхност на тигана. Щом се запекат от едната страна, ги обърнете.

5. Още топли, намажете катмите с масло и поръсете с кафява захар или мед.

 

- реклама -