ученици Фандъкова, ученици, онлайн обучение,

Предлагат удължаване на онлайн обучението на гимназистите в София, обмисля се същата мярка за прогимназията

Вчера проведохме заседание на медицинския съвет и лекарите, които са част от него ни помогнаха с анализа на ситуацията. Според тях всяко включване в група създава риск от разпространение на заразата.

На основание на това ще предложа на щаба да удължим обучението на гимназиалните ученици в дистанционна среда.

Ще обсъдим внимателно и преминаването в онлайн обучение на прогимназиалния етап, тъй като учителите са изключително рискови в момента“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя сподели, че много учители й звънят, както и родители и на първо място са живота и здравето на хората. За най-малките от първи до четвърти клас в момента не се обсъжда спиране от присъствено обучение, защото при тях риска за разпространение е най-малък, но ако се надвиши процента и те ще бъдат спрени.

Фандъкова припомни, че и самите директори ще могат да предлагат преминаване към онлайн обучение. Тя допълни, че ще предложи и удължаване на забраната за нощните заведения, забраната в търговските центрове да влизат лица под 18-годишна възраст.

Тя подчерта, че лошата новина, е че се увеличава броят на постъпилите в болниците, както и на починалите, и именно затова трябва да се взимат подобни решения.

„Днес ще предложа на Оперативния щаб за борба с коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици. След това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас“, заяви кметът.

Преминаването онлайн от гледна точка на образованието е нежелателно, но се прави, за да се избегне децата да се събират на групи, поясни Фандъкова.

„Ще препоръчаме на университетите да продължат онлайн обучението. Както и на работещите да направят организация, така че да няма събиране в офисите. Всички, които могат да работят онлайн, да продължат работата си така“, съобщи още Йорданка Фандъкова.

- реклама -