НСО
сн. БГНЕС

Предлагат само шефа на НСО да решава кои лица да бъдат охранявани

Единствено ръководителят на Националната служба за охрана да определя кои лица и обекти да бъдат охранявани, предлага лидерът на НФСБ и заместник-председател на парламента Валери Симеонов.

Toй увери, че предложението е било обсъдено днес при премиера Борисов и е получило подкрепата на коалиционния съвет. Така до седмица се очаква то да получи формата на законодателна инициатива и да бъде внесено в Народното събрание.

„За да няма залягане и прикриване зад колективната отговорност“ ,аргументира предложението Симеонов. Към настоящия момент решението се взема от специална комисия, в която освен от НСО влизат още представители от ДАНС и МВР.

Дебатът по темата отново бе повдигнат след случката с бившия правосъден министър Христо Иванов, който преди дни стигна с лодка до плажа на парк „Росенец“, но беше изгонен от охранители, за които се оказа, че са служители на НСО и охраняват почетния председател на ДПС Ахмед Доган и т.нар. летни сараи.

Лидерът на НФСБ коментира и днешната акция на прокуратурата в сградата на президентството. „Законът е над всичко и над всички. Не може да има недосегаеми за закона, нито личности, нито институции. Ако трябва, ще влизат“, смята той.

- реклама -