четвъртък , слънчево, топло

Предимно слънчево с максималните температури ще са между 10° и 15°

През нощта ще бъде предимно ясно, над западните райони с висока облачност. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по морския бряг – до 7°-8°. Утре ще бъде предимно слънчево. Над западната половина от страната ще има висока облачност, а преди обяд на отделни места в низините и около водните басейни ще бъде с мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще бъдат 12°-14°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 10°.

През почивните дни в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток, в нощните часове ще стихва. В низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска облачност, по-дълго ще се задържа в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Минималните температури ще са близки до 0°, по-високи по Черноморието – до 6°-7°, а максималните – между 10° и 15°, по-ниски в районите с трайна мъгла. В началото на новата седмица с умерен, временно силен вятър от изток-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Северна и Източна България.

- реклама -