Преди избора на шеф на БНБ: ГЕРБ се усъмни в докторската степен на Андрей Гюров

ГЕРБ се усъмни в докторската степен на Андрей Гюров. Депутатът и шеф на парламентарната група на ПП е един от двамата кандидати за поста на гуверньор на БНБ.

„Всичко започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро“. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ – СДС Тома Биков.

„Тази авантюра, в която се намираме вече една година,

започна с документна измама на Кирил Петков

като министър на икономиката, който тогава излъга, че не е канадски гражданин. Продължи със серия от лъжи, които някак си подценявахме поради това, че се занимаваме с формалности. В момента обаче се оказва, че това не са формалности, а тенденции. Всяко движение на хората, които носят отговорността за управление на страната е съпътствано с някакви съмнения. И някакви натъманявания на документи, фалшификация на документи, връзки в някакви министерства. Смятаме, че всичко това започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро“, поясни Биков.

Това си съмнение те изразиха и по време на изслушването на кандидата за управител на БНБ в парламентарната комисия.

Красимир Вълчев коментира, че към 16.00 ч. вчера в регистъра за академично признаване към Националния център за информация и документация,

не е имало публикувано удостоверение за признаване

на академичната степен доктор на Андрей Гюров. „След въпроса ми в 16.10 ч., погледнахме в регистъра, там се вижда датата, но не и часа, в която е подадено заявлението. Заявлението е подадено на 31 март и е одобрено на 31 март“, каза Вълчев. Той заяви, че за редовите податели, процедурата не се случва толкова бързо.

„Нормалният срок е между 1 и 3 месеца. Ето ще ви цитирам г-н Туникян, г-жа Степенян – 2 месеца и 5 дни. От Испания г-жа Зулева – 40 дни. Тук имаме признаване в рамките на един ден, по наши съмнения в рамките на един час, което хвърля съмнение“, каза Вълчев.

- реклама -