Преди да отидат на сигнала за масовия бой в Казанлък: Полицаите са участвали в гонка

„Реакцията на полицаите, пристигнали на мястото на масовия бой с 30 души в Казанлък, е навременна“, съобщи старши комисар на ОДМВР в Стара Загора Лазар Христов на брифинг. Преди подадения сигнал за масовото сбиване полицаите са участвали в кратка гонка с неправоспособен шофьор.

От думите му стана ясно, че сигналът за побоя е бил получен в 13:57, а в 14:01 униформените вече са били на мястото на инцидента.

„Пристигайки на мястото, те установяват ранени лица и подават сигнал към медицински екипи, които се насочват към мястото, за да окажат медицинска помощ. По това време само един екип се отзовава. След кратки беседи с очевидци са установени автомобилите, с които са се оттеглили те. На три локации в Казанлък и Павел баня въпросните коли и лица са задържани. Проведено е разследване и са иззети вещи и предмети, свързани с него. В рамките на 20 март са задръжани общо 19 участници в инцидента, оказана е помощ на 11 лица, един от тях почива в болницата в Казанлък, а други двама са с опасност за живота“, допълни той.

Към момента има информация, че 5 души са с опасност за живота. 3 от тях са в крайно тежко състояние – с черепно-мозъчни травми.

Припомняме, че на 20 март около 14 часа стана масово сбиване в района на паркинга на Кооперативния пазар в град Казанлък.

Очаквайте подробности!

- реклама -