Преди да изпадне в медикаментозна кома: Мира Добрева претърпяла операция на корема

Преди да изпадне в медикаментозна кома: Мира Добрева претърпяла операция на корема. Мира Добрева е претърпяла операция на корема, след което се наложило тя да бъде поставена в медикаментозна кома, пише HotNews.bg,

позовавайки се на източници от „Пирогов“.

Изданието припомня, че по време на коронакризата Мира е преборила вируса с чесън, така че очевидно досега не е имала проблеми със стомаха.

Вечната водеща на БНТ е в кома в болница „Пирогов“ съобщи вчера нейната дъщеря. Лора уточнява, че комата е медикаментозна или изкуствена,

така че тя е планирана от лекарите

и не винаги става дума за състоянието, което предшества смъртта. Медикаментозна кома е обратимо състояние и лекарите извеждат пациента от нея посредством специални медикаменти. Медикаментозната кома е сериозно състояние и поради тази причина се прилага само в екстремни случаи.

Обикновено се налага при лица,

които са пострадали много тежко при инциденти и катастрофи. Именно поставянето им в медикаментозна кома е начинът мозъкът да се възстанови сам и да се справи с пораженията, които възникват в по-късен етап.

Мили зрители на последователите на моята майка, пише Ви Лори, нейната дъщеря. Без да искам да Ви притеснявам,

се налага да Ви съобщя,

че тя изпадна в трудна житейска ситуация, която наложи спешна операция и поставянето ѝ в медикаментозна кома. Мама винаги е вярвала, че българските са най-добрите лекари и сме сигурни, че и този път е така – мама се намира в ПИРОГОВ – при най-добрите специалисти в света. Нека с добра мисъл или дума

заедно да дадем подкрепа

на лекарите и сестрите от Спешния институт и да Ви помоля, също като нея, да вярвате, че доброто винаги побеждава! Лори.

Десетки са коментарите и реакциите под публикацията, в които почитатели и приятели на Мира Добрева, споделят, че журналистката е силна, ще се възстанови, и изпращат много пожелания за скорошно оздравяване.

Сред тях беше и тв водещата

д-р Неделя Щонова. „Мира, Лори, милички. Какво чудо дойде?! Дано Бог помага, прегръщам ви и вливам ви всичкия дух на здраве. Обич. Кураж. Вяра. Нашият Родопски дух е силен и несломим! Мислено съм с вас и се моля“, написа красивата телевизионерка.

- реклама -