Преди брифинга на Радостин Василев: ИТН и Възраждане в очакване на записите

Преди брифинга на Радостин Василев: ИТН и Възраждане в очакване на записите. Тошко Йорданов: Кирил Петков си призна как пази Борисов.

“Вчера Кирил Петков прекрасно си призна

 какво има в записите на Василев, как той пази Бойко Борисов, как войната е за цвят, как трябва да се направи правителство, как са се договаряли да сменят и реформират службите по съгласие на чужди посолства”. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Припомняме, че Кирил Петков разкри, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи. Самото активно мероприятие е планирано от службите, а записите са направени от Радостин Василев. Последният е подготвил записите със сглобени фрази и думи, извадени от контекста,

чиято цел е да създаде манипулация.

„Радостин Василев е предател веднъж – предател за цял живот. Това е проблем на „Продължаваме промяната“. Заради такива като Радостин Василев те елиминираха качествени експерти и личности, които вече не са част от тяхната политическа формация“, заяви в кулоарите на парламента Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

Според Балабанов това, което Кирил Петков

говори, е под формата на обикновени лъжи.

„Това е нечистоплътен акт от страна на Радостин Василев, който е използвал за негови собствени цели. Губим време на обществото с поредните глупости, които ще наблюдаваме в публичното пространство“, допълни Станислав Балабанов.

В момента цялата българска държавна система се разпада пред очите ни, заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Само че тя показва всички белези на

един типичен колониален или постколониален разпад, в който в един момент, когато се наруши омертата между определени политически формации, приличащи все повече и повече на организирани престъпни групи, започва взаимноизтребителна борба“, коментира той.

Костадинов посочи, че само след няколко часа

един народен представител твърди, че ще изнесе много сериозни сведения за договорености, които нямат нищо общо с официално заявените позиции от втората политическа сила в парламента.

По думите му това, което се случва в момента,

е най-крупното политическо и национално предателство, извършвано в последните десетилетия.

„Първата и втората политическа формация, които изкараха цялата си кампания на обещанието „гласувайте за нас, за да не дойдат другите на власт“, в момента обясняват как ще правят правителство заедно, посочи Костадинов.

„Това е нещо, което ще тежи на съвестта на

избраниците и за което избирателите ще се произнесат на следващи избори“, допълни той.

„Това, което е най-важното от това, което вчера беше казано и което днес ще се оповести, е свързано с държавна измяна“, коментира още председателят на „Възраждане“.

„Свързано е с това, че има една фраза,

за която Радостин Василев твърди, че се приписва на Кирил Петков, за която той казва, че вече са уговорени бъдещите председатели на службите с посланиците. Това е държавна измяна“, посочи той. Според него няма нищо лошо един народен представител, пък бил той и председател на българска партия, да се среща

с чужди посланици, даже било нормално,

но не и да ходи да съгласува постове в държавната администрация, още повече в службите.

Това, което в момента се случва, води до унищожаване на остатъците от доверието на българските граждани към българската държава, смята Костадинов.

„И политическата криза е породена точно от това, че все по-ясно и категорично става задкулисното, контролирано състояние

на т.нар. български политически елит.

Защото истината е, че ние нямаме елит, имаме утайка, маскирана като елит“, коментира той. Ето защо най-доброто решение, което в момента може да се случи за излизането от т.нар. политическа криза, са новите избори, на които всяка една от формациите да заяви след това с кого ще води разговори за съставяне на правителство, посочи лидерът на „Възраждане“.

По думите му това ще върне доверието

на избирателите в нашата държава.

След края на декларацията председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на Костадин Костадинов за отправени оскърбителни думи към своите колеги.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено