книжа

Предаването на изборните книжа премина спокойно (ВИДЕО)

За разлика от последните избори, когато „Арена Армеец“ беше под обсада, предаването на изборните книжа в София миналата нощ спокойно и без хаос.

За да предадат изборните книжа, председателите и членовете на секции чакаха между един и три часа.

книжа

Много от хората обаче трябваше да чакат на тръгване заради забавилия се транспорт, който трябваше да ги върне обратно до избирателния район.

Обстановката около „Арена Армеец” е спокойна

За разлика от миналата година, сега нямаше чували с бюлетини, които да се разнасят и в ранните часове на деня, нямаше опашки от чакащи представители на секционни комисии. Почти нямаше и членове на секционните избирателни комисии, които да влизат или излизат от залата.

Полицейската охрана около зала „Арена Армеец” остава засилена.

В зала „Универсиада“, където пристигаха изборните книжа от вота за кмет на „Младост“, нощта също премина спокойно. Първите бусове с членове на комисии дойдоха след 21 часа, а последните – към 5 сутринта заради много бавната обработка на данните.

Напрежение в Благоевград

Дълги опашки обаче имаше в Благоевград. По информация на БГНЕС, десетки председатели на секционни комисии все още не са представили пред РИК-Благоевград протоколите от вчерашните президентски избори и референдума.

В момента РИК приема протоколите от гоцеделчевския район, тези от Петрич все още не са минали. Всички се оплакват от лошата организация на РИК по приемането на протоколите.

- реклама -