Минтко, побой, Пловдив, Капана Ивайло Пенов, Митко Чорапа, Капана, Пловдив Ивайло Пенов, обвинения, Митко Чорапа, Пловдив

Пребиха Митко Чорапа – талисмана на „Капана“ в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка за насилие и хулиганство, извършени вчера срещу мъж пред заведение в квартал „Капана“.

Пострадалият мъж е уличен продавач на чорапи. В негова подкрепа тази вечер се организира протестна акция.

Мъжът се казва Митко и е известен като талисмана на Пловдив.

По време на спречкването и боя много от намиращите се наоколо хора, предимно от персонала на заведенията наоколо, са се намесили да спрат бруталната агресия.

Според запознати, на видеото заснето от камера в района, се разпознава собственик на заведение в „Капана“, което се намира на улица „Христо Дюкмеджиев“. Той е адвокат от София и един от новодошлите в квартала. За съседите е известен с това, че не спря да работи и прави купони по време на целия локдаун. После, с падането на част от мерките, си позволяваше да прави партита на открито в стил Слънчев бряг. При това на улицата, по която заведенията нямат музика навън заради съседите.

Ето какво написаха по случая Ние Гражданите в социалната мрежа Фейсбук:

„Тоя циркаджия с голата глава скочи да бие Митко, защото Митко продавал чорапи на клиенти на заведението му в Капана! Митака е наш приятел, човек, който познаваме от 20 години, човек, който притежава добро сърце, огромна честност и морал.

Капана е култура, Капана е израз и олицетворение на новата вълна положителни и надраснали евтиното поведение хора, „Капана“ е лицето на Пловдив, „Капана“ е страст, емоция, любов, музика, арт….. Митко е част от „Капана“, част от всички нас, които желаем промяна и няма да търпим никога повече мутренско поведение! Ние няма да стъпим в заведението на този абсолютен идиот “Yellow Dot“ и ще сезираме органите на реда за да защитим честа на Митко, а този идиот да понесе отговорност за поведението си!“.

Тази вечер Митко също дойде на протеста.

Гражданите струпаха мръсни чорапи в знак на острото осъждане на побоя над Митко.

- реклама -