дете

Празнуваме деня на детето

На 1 юни отбелязваме Международния ден на детето. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.

1 юни днес ще бъде отбелязан с множество инициативи в цялата страна.

Пред Народния театър в София ще има Детски панаир, а всички събития са безплатни.
Националният литературен музей организира литературно „пътуване“ с героите от поемата „Влак” на Никола Вапцаров. Началото е в 10:30 ч. в къща музей „Никола Вапцаров” на ул. „Ангел Кънчев” № 37.

Децата ще гледат безплатни представления в Столичния куклен театър. Малките зрители могат да избират между „Някои могат, други – не“ със специалното участие на Поли Генова, което ще се играе от 12:00 ч. в салона на ул. „Гурко“ 14 и „Аладин и вълшебната лампа“, което е по същото време в салона на бул. „Янко Сакъзов“.

Музеят за история на София ще отбележи празника на детето със специално подготвено състезание. В него са добре дошли и родителите. Играта започва от 11:00 и ще продължи до 19:00 ч.

От 18:00 до 20:00 ч. на лятната сцена на Борисовата градина ще се проведе Гала концерт на лауреатите от десетото юбилейно издание на Национален танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми”, организиран от Народно читалище „Света София 1997”. Събитието ще е със специалното участие на кубинския танцьор и хореограф Алфредо Торрес и поп-изпълнителката Силвия Филип.

БДЖ ще подари пътуване с парен локомотив на деца в неравностойно положение. Пътуването ще е до Банкя, а влакът тръгва от първи перон на Централна гара София в 10:30 часа.

От 10:00 до 12:00 часа, в парк „Пети октомври“ в Стара Загора се организира празник под мотото „От деца за деца“.

От 10:00 до 17:00 часа във Варна ще се проведе детска арт работилница на открито „Усмихни дърво”.

- реклама -