Пловдив

Правят туристическо дефиле „Уикенд в Пловдив“

Най – новото събитие на Съвета по туризъм – Пловдив под името Дефиле „Уикенд в Пловдив“ ще се проведе на 9, 10 и 11 март 2018

„Съвет по туризъм – Пловдив започва 2018 година с провеждането на едно ново и различно събитие, което от една страна ще даде възможност на културните институции, хотелските и ресторантски бази в Пловдив да бъдат активни и в т.нар. „слаб“ туристически сезон в началото на всяка година, а от друга – ще допринесе за това всички включили се институции, хотели, ресторанти да заработят като единен организъм, комбинирайки своите услуги“.

Това разказа днес на специална пресконференция в Дома на културата „Борис Христов“, председателят на УС на Съвет по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев. В пресконференцията участваха още проф. Йорданка Алексиева – заместник-ректор на Университет по хранителни технологии – Пловдив и представители на Община Пловдив.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ ще предложи на жителите и гостите на града на 9, 10 и 11 март 2018 г. от 12ч. в петък до 12ч. в неделя, не само да прекарат един необичаен уикенд в Пловдив, но и да се докоснат до магията на най-стария жив град в Европа. За целта, през тези 48 часа, желаещите ще могат да разглеждат „пъстрата палитра“ на хотелската база с в града, тайните на нейната „кухня“, да посетят спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в пловдивските заведения, да релаксират  и пренощуват в някой хотел, както и да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали и др.

През този уикенд гостите ще могат да получат още промоционални карти или ваучери за обектите, а входът за посетители ще е свободен

Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация. Във всеки хотел ще има welcome desk, за да се ориентират по-лесно заинтересованите лица.

Откриването на събитието ще бъде в централното фоайе на Дома на културата „Борис Христов“ на 9 март /петък/ от 12ч. с ретроспективна фотоизложба на тема: „Гостоприемният Пловдив“.  Всеки попълнил анкетна карта ще участва в томбола с награди: безплатна нощувка/вечеря за двама в хотел по избор;  билети за двама за спектакъл по избор или семеен билет за посещение музей/галерия по избор. Това ще даде възможност да се отличи най-гостоприемния хотел, музей, галерия и театър според преценката на посетителите, или къде посрещането е най-топло, къде са се почувствали най-уютно, къде са се впечатлили най-много.

На официалната вечеря след събитието в знаков туристически обект на 13 март, вторник, ще се обявят и раздадат наградите на публиката за „Най-гостоприемният хотел, музей, галерия, театър“, определяни въз основа на резултатите от анкетните карти, които посетителите попълват онлайн или на място.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е събитие, което ще се проведе за първи път на територията на България. Организатори са Съвет по туризъм – Пловдив, в активно сътрудничество с Университет по хранителни технологии – Пловдив, Община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, РИМ, РАМ, ГХГ, Сол Комюникейшънс ЕООД, професионални гимназии и висшите учебни заведения.

- реклама -