Правят пълнометражен 3D филм за Чебурашка

Съветско-руската филмова студия „Союзмултфилм“ ще прави пълнометражен 3D филм за Чебурашка, съобщава „Комерсант“. Образът на Чебурашка ще бъде създаден с помощта на компютърна графика.

Заедно с телевизионните канали „Русия 1“ и СТС, както и студиото „Жълто, черно и бяло“ (YBW), „Союзмултфилм“ ще навлезе на пазара на игралните филми.

Юлияна Слащева, председател на борда на „Союзмултфилм“, заяви, че това ще бъде първият пълнометражен филм на студиото, след като получи филмовите права върху историята на Чебурашка от семейството на Едуард Успенски. Работата по проекта е планирана за 2021 г., а излизането на лентата е планирано за 2022 г.

Бюджетът на филма ще бъде най-малко 600 милиона рубли. Окончателната цена на пълнометражния филм ще се формира след одобрението на сценария, по който ще работят работниците от студиото на YBW.

През 2003 г. японската компания SP International купи от „Союмултфилм“ правата за разпространение на анимации за приключенията на персонажите от книгите на Успенски до 2023 година. В Япония излезе кратък филм за Чебурашка, използващ 3D технология. През април 2020 г. „Союзмултфилм“ поиска да си върне правата върху този герой от Япония.

- реклама -