градинар

Правителството си търси градинар за 70 хиляди

Премиерът и неговите трима вицепремиери започват всяка нова седмица със свежа цветна аранжировка в кабинетите си. Това става ясно от обществената поръчка, която правителството е обявило за избор на фирма, която да поддържа градината на Министерския съвет и декорациите от цветя за управниците.

70 хиляди на година

За да им е красиво на министрите, държавата ще плати 70 хиляди лева за една година.

В цената освен цветята за кабинетите на Бойко Борисов, Румяна Бъчварова, Томислав Дончев и Меглена Кунева влиза и аранжировката на заседателната зала на правителството, което се събира всяка сряда пред нов букет.

4920228Фирмата, която ще спечели обществената поръчка ще трябва да осигурява аранжирането с цветя и на официални събития, които се провеждат в сградата на правителството, както и в Резиденция “Бояна”.

Свежи букети веднъж седмично се полагат и за директорите на дирекции на МС.

Много рози, малко гербери и папрат от Коста Рика

От документацията става ясно още, че цветарят трябва да има капацитет да осигури до 30 различни вида рози и едва два вида гербери. Сред останалите цветя, които ще красят кабинетите на властта ще са лилиум, лалета, фрезия, карамфили, нарцис или общо 96 вида цветя, сред които и папрат от Коста Рика.

Фирмата ще трябва да осигури освен цветар и поне един градинар, който да извършва текущата поддръжка на Градината на „Дондуков“ 1,  която е с обща площ 1,5 декара. В пролетно-летния сезон тревата трябва да се коси веднъж седмично, а два пъти в годината трябва да се извършва резитба на храстите.

- реклама -