сн. БГНЕС

Правителството се отказа да купува самолет за „Авиоотряд” 28, дава парите за други приоритети – Видео

Правителството се отказа да купува самолет за „Авиоотряд” 28, стана ясно на днешното заседание на Министерски съвет. Част от парите отиват за стадиони в Пловдив и физкултурни салони. Това стана ясно в началото на днешното правителствено заседание.

В края на миналата година беше взето решение нов 12-местен самолет да смени фалкона, с който летят първите хора в държавата.

С друга част от сумата ще бъдат изградени нови будки за разпространение на печатни издания на мястото на „Лафка”.

„Благодаря за грижата, но искам ние да купуваме самолет. Истински ми е мъчно и за пилотите, и за екипажите, и за пътниците извън мен”, заяви Борисов в отговор на финансовия министър Владислав Горанов. Той внесе на Министерски съвет предложението за преразпределение на гласуваните в края на 2019 г. 55 милиона лева допълнителни разходи по бюджета на транспортното министерство.

Борисов съобщи, че преди дни правителствения самолет пак е отказал, когато е облитал над Бургас. На този етап не може да се каже каква е причината за поредния дефект на машината.

„Сега пак ще платим маса пари, защото отива на ремонт в Женева. Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той (самолетът) бил много готин, а ние искаме да си купим по-хубав – не! Няма да си купим, който иска, после да си купи. Но рискът е за тези, които се изказват срещу него”, категоричен е Борисов.

Част от сумата ще отиде по бюджета на община Пловдив за подобряване на спортната инфраструктура.

По предложение на финансовия министър ще бъдат преведени 37 млн. лева за двете спортни съоръжения на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив.

„Мисля, че по този начин нашите ангажименти към спортната общественост в Пловдив са изпълнени“, заяви финансовият министър Владислав Горанов, а Борисов нареди кметът и общинският съвет да се съберат и да разпределят парите.

Друга част от парите ще отиде и за ремонт на стадиона в Шумен, който е изключително опасен.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че за ремонт на физкултурни салони са предвидени до 25 млн. лева.

- реклама -