заседание

Правителството създава междуведомствена група, която да оценява риска от пране на пари и финансиране на тероризъм

Редовното правителствено заседание днес ще започне в 12 часа – 2 часа по-късно от обичайното време. На него Министерският съвет ще реши дали да бъде създадена междуведомствена група, която да оценява риска от изпирането на пари и финансиране на тероризма. Предложението е на премиера Бойко Борисов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще запознае министрите с напредъка по изпълнението на програмата за енергийна ефективност на многофамилните сгради през 2018 г.

На заседанието ще бъде гласувано изменение и на сключената на 28.08.2002 г. спогодбата между България и Международната организация на франкофонията, която регламентира работата на Франкофонския институт по администрация и управление в София.

Още едно сътрудничество ще бъде разгледано. Става дума за изготвянето на Меморандум между Министерството на икономиката и правителството на Нинбо, Китай.

В дневния ред на заседанието на Министерския съвет е включено още обсъждането на проекта за изработване на закон за марките и географските означения.

Предстои правилникът за устройството и дейността на МВР, както и устройственият правилник на Агенция „Железопътна администрация“ да бъдат променени.

- реклама -